Veelgestelde vragen
Eerlijk is eerlijk: ik ben veel liever met m’n honden bezig dan met m’n laptop! Daarom heb ik deze pagina met veelgestelde vragen gemaakt. Ik heb gewoon wat fokkersvrienden gevraagd wat zij vaak te horen krijgen en dat hier op een rijtje gezet. Het scheelt ook veel tijd met mailtjes beantwoorden. Dan hou ik meer tijd over om te knuffelen, spelen en trainen met m’n mijn eigen meiden! Of meer tijd om de pups op te voeden. Of meer tijd om mijn eigen kennis te vergroten
Dus, voordat je me mailt, kijk even of je vraag hier al beantwoord wordt. Wie weet vind je meteen wat je zoekt! En zo niet, dan hoor ik het natuurlijk graag. 😊
Vragen over mij als fokker
Waarom fok je dit specifieke ras?
Ierse Setters hebben mijn hart gestolen! Ik vind ze geweldig en wil er alles aan doen om dit ras gezond, functioneel en ras typisch te houden. Daarom focus ik me op het verbeteren van hun gezondheid en het behouden van hun fantastische karakter en schoonheid.
Wat is je ervaring met het ras?
Ik heb 17 jaar ervaring met Ierse Setters. Het houden van meerdere honden tegelijk heeft me veel geleerd over hun gedrag. Ik heb ook veel geleerd over hun onderlinge interacties en hun individuele karakters. Door de jaren heen heb ik veel over dit bijzondere ras geleerd. Deze kennis pas ik toe in mijn fokkerij.
Ben je bij een rasvereniging aangesloten?
Ik ben aangesloten bij de Ierse Setter Club en Ierse Setter Vereniging.
Biedt je nazorg of begeleiding?
Ja, absoluut! Ik begeleid je graag bij elke stap van je Askeaton avontuur. Vanaf het moment dat je interesse toont in een pup, kun je rekenen op mijn ondersteuning en kennis. Mijn ondersteuning blijft tot aan zijn of haar oude dag. Ik help je graag met vragen over voeding, opvoeding, training en gezondheid.
Vragen over de ouder dieren
Welke gezondheidstest hebben de ouders gehad?
Gezondheid staat voorop! Daarom ondergaan mijn teven uitgebreide gezondheidstests. Je vindt de uitslagen van HD, PRA, CLAD en Von Willebrand op hun eigen pagina. De uitslagen van de Embark test (275+ genetische aandoeningen) zijn ook daar te vinden. Uiteraard stel ik dezelfde eisen aan de reuen. En om een veilige dekking te garanderen, test ik beide ouderdieren ook op bacteriën (stafylokokken en streptokokken) en herpes.
Heb je stambomen van de ouderdieren?
Je kunt de stambomen van mijn teven altijd online bekijken. Wanneer er een dekking gepland staat, zal ik ook de stamboom van de vader publiceren.
Wat zijn de karakters van de ouderdieren?
Wil je meer weten over de persoonlijkheid van mijn teven? Neem dan een kijkje op hun individuele pagina’s! Zodra er een nestje op komst is, vind je ook informatie over het karakter van de vader op de nestpagina.
Vragen over de pups
Vanaf wanneer kan ik de pups bezoeken?
Om alles voor de pups rustig te houden, wil ik dat je 2 tot 3 keer langskomt. Dit is voordat je je pup op komt halen. En ook niet vaker, om het voor de pups zo rustig mogelijk te houden. Voordat de pups geboren zijn wil ik graag kennismaken. En dan als de pups de volgende leeftijd hebben:
- 1e keer: voordat de pups geboren zijn
- 2e keer: 3 en 4 weekjes oud
- 7,5 & 8,5 weken oud, dan hebben ze de karaktertest gehad en kunnen we een wat definitievere keuze maken
Wanneer mogen de pups het nest verlaten?
De pups mogen het nest verlaten vanaf 9 of 10 weken. Wij gaan werken met het puppy culture programma. Daarom willen wij ons ook graag aan de aanbevelingen van dit programma houden.
Zijn de pups al ontwormd en gevaccineerd?
Je hoeft je geen zorgen te maken over wormen, want de pups zijn netjes ontwormd. En in plaats van standaard vaccineren, laten we een titerbepaling doen. Zo krijgen we een goed beeld van hun afweer en vaccineren we alleen als het echt nodig is. Nieuwsgierig naar titeren? Kijk dan eens op [onze pagina over titeren](link naar pagina over titeren).
Zijn de pups gechipt?
Ja, al onze pups worden gechipt voordat ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Dit is niet alleen verplicht, maar ook heel handig als je pup onverhoopt wegloopt. Elke pup krijgt natuurlijk een officiële stamboom van de Raad van Beheer. Hiermee kun je zijn of haar afstamming traceren.
Waar groeien de pups op?
De pups worden geboren in onze huiskamer. Ze groeien daar ook op. In de huiskamer maken ze alle geluiden en activiteiten van een normaal huishouden mee. Dit zorgt voor een goede socialisatie en een soepele overgang naar hun nieuwe thuis.
Hoe worden de pups gesocialiseerd?
We geven onze pups de beste start met het bewezen Puppy Culture programma! Dit programma helpt hen om zelfverzekerde, stabiele en sociale honden te worden. Je krijgt regelmatig updates over de socialisatie van je pup. Zo weet je precies wat hij of zij allemaal leert. Je wordt op de hoogte gehouden van hun belevenissen.
Wat voor soort voeding krijgen de pups?
Onze pups maken kennis met de wereld van smaak via vers vlees! We vinden het belangrijk dat ze van jongs af aan gezonde en natuurlijke voeding krijgen. Wij houden van de principes van Natural Rearing.
Natural rearing is het zo natuurlijk mogelijk opvoeden van een pup met aandacht voor instinct, voeding en socialisatie.
Wat is inbegrepen in de prijs van een pup?
Dit is allemaal inbegrepen in de prijs van een pup bij Kennel From Askeaton:
- Stamboom: Natuurlijk! Zo weet je zeker dat je een echte Ierse Setter in huis haalt.
- Europees paspoort: Mocht je pup een reisje naar het buitenland willen maken, dan is hij helemaal voorbereid!
- Chip: Je pup is gechipt en geregistreerd, zodat hij altijd zijn weg terug naar huis kan vinden (hopelijk niet nodig, natuurlijk!).
- Titer/vaccinaties: Je pup is helemaal up-to-date met zijn vaccinaties, zodat hij gezond en beschermd is.
- Wormenkuur: Bah, wormen! Gelukkig is je pup daar helemaal vrij van, dankzij een goede wormenkuur.
- Uitgebreide socialisatie volgens Puppy Culture: We doen er alles aan om je pup zo goed mogelijk te socialiseren. We volgen de richtlijnen van Puppy Culture. Zo wordt hij een stabiele en sociale hond.
- Uitgebreide DNA test: We laten je pup uitgebreid testen op erfelijke aandoeningen, zodat je zeker weet dat hij gezond is.
- Puppytest: De puppytest beoordeelt het karakter en gedrag van pups van 7 weken oud. Het doel is om de beste match te maken tussen pup en eigenaar voor een succesvolle en harmonieuze relatie
- Uitgebreid puppypakket: Je krijgt een leuk puppypakket mee naar huis, met allerlei handige spulletjes voor je nieuwe huisgenoot.
- Verse voeding voor een week: Je pup krijgt verse voeding mee voor de eerste 2 weken. Zo kan hij rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving.
Kortom, je krijgt een gezonde, goed gesocialiseerde pup met alle benodigde papieren en een leuk puppypakket. Zo kan je pup meteen goed van start in zijn nieuwe thuis!
Wat kost een pup?
We vinden het belangrijk om transparant te zijn over de kosten. Een Ierse Setter pup kost gemiddeld tussen de 1600,- en € 2000,- in Nederland. De prijs kan per fokker variëren, afhankelijk van diverse factoren.
Wij weten nog niet wat de prijs voor een pup zal zijn. We leggen je op deze pagina graag uit hoe we de prijs gaan bepalen.